O substanta amara din grepfrut, posibil tratament pentru diabet

Naringenina, o substanta antioxidanta ce determina gustul amar din grepfrut si alte citrice ar putea fi utila in tratarea diabetului zaharat, sustin cercetatorii de la Universitatea din Ierusalim, Israel si de la Massachusettes General Hospital (MGH), din SUA. Intr-un articol publicat in revista Public Library of Science One acestia prezinta rezultatele studiilor asupra naringeninei care se pare sa stimuleaza metabolismul grasimilor si creste sensibilitatea celulelor la insulina. Potrivit datelor studiului, narigenina activeaza o clasa de mici proteine, ce indeplinesc rol de receptori nucleari si care stimuleaza metabolismul acizilor grasi mimand actiunea unor medicamente precum fibratii sau antidiabeticele orale. ” Este o descoperire fascinanta. Am identificat mecanismul prin care naringenina stimuleaza doua tinte farmaceutice importante.” sustine dr. Yaakov Nahmias de la Universitatea din Ierusalim, care considera rezultatele similare celor obtinute in urma unor lungi perioade de regim. Efectele terapeutice ale naringeninei trebuie confirmate si in studii clinice pe pacienti.

sursa: Revista Medic.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: