Desene animate

Am decis sa scriu acest articol pentru copilul din noi dar si pentru cei mici (sunt sigura ca parintii lor sunt in cautare de desene animate care mai de care mai frumoase).

Dintre sutele de desene animate am ales pe unul de care imi voi aminti tot timpul si care imi va incanta privirea de fiecare data. Mi-a fost foarte greu sa aleg pentru ca iubesc mai multe desene  (Candy Candy, Lidia si Floara cu 7 culori, Sandy Bell, Cenusareasa, Alba ca Zapada, Micuta Sirena etc.) totusi m-am oprit asupra unui anime:   SAILOR MOON.

 

 

Cati dintre noi nu ne aducem aminte de Usagi Tsukino sau de Mamoru Chiba sau de Ami, Rei, Makoto, Minako, Chibiusa? Inca nu va amintiti? Va invit sa cititi in continuare si apoi sa va uitati la cate un filmulet sa vedeti ca totusi aveti memorie buna:)

 

 

 

Povestea

Protagonista seriei Sailor Moon este Usagi Tsukino, care trăieşte o viaţă normală de elevă până în momentul când este găsită de o pisică vorbitoare numită Luna. Prin Luna, Usagi învaţă că lumea este pe cale să fie atacată de un Regat Întunecat care a apărut odată în trecut, cu mult timp în urmă, distrugand Regatul Selenar. Puterile ei latente sunt trezite pentru a apăra Pământul de pericolul iminent, lucru ce o determină să se împrietenească cu numeroase persoane care o vor ajuta în luptă.

Usagi luptă folosindu-se de identitatea Sailor Moon, iar pe măsura progresului povestii ea învaţă tot mai multe despre duşmanii cu care se confruntă şi forţele răului care îi trimit pe Pământ. În mod gradual ea va descoperi adevărul despre viaţa ei din trecut, despre dragostea ei adevărată şi posibilităţile viitorului Sistemului Solar.

Acţiunea este împărţită în cinci serii, fiecare cu reprezentare manga şi anime, de obicei sub nume diferite. Acestea sunt Dark Kingdom arc, Black Moon arc (Sailor Moon R), Infinity arc (Sailor Moon S), Dream arc (Sailor Moon Supers) şi Stars arc (Sailor Stars).

Nu scriu mai multe detalii despre acest serial deoarece vreau sa va las placerea de a descoperi singuri informatiile de care aveti nevoie. Totusi voi pune cateva videoclipuri cu melodiile de la inceputul unor serii.  Pe aceasta cale rog pe cei care au colectia completa cu Sailor Moon sa imi scrie si sa mi-o imprumute si mie. Vreau Sailor Moon din nou la televizor pe orice post dar as vrea sa fie redifuzate.

Coloana sonora a seriei in care apare Sailor Stars

Sailor Moon S – ost

Sailor Moon Classic & R

Star Locking melody – pentru ca pur si simplu o iubesc si ma relaxeaza

Usagi si Seiya

 

Ca sursa de informare am folosit site-ul: http://ro.wikipedia.org/wiki/Sailor_Moon si pentru videoclipuri binecunoscutul Youtube.

Advertisements

3 Comments (+add yours?)

 1. Delia Iacob
  Jan 04, 2011 @ 00:05:50

  le vreau si euuuuuu

  Reply

 2. Razvan
  Jan 04, 2011 @ 18:53:00

  Ei, dar le-ai uitat pe cele mai tari:
  – Pif si Hercule
  – Aventurierii spatiului
  – Testoasele ninja
  – Voltron
  – Macron 1
  – Captain Planet (Gooooooo, Planet!)
  si mai ales
  – Balanel si Mieunel

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: