Despre Guarana

In postul anterior spuneam ca va voi povesti despre beneficiile unui fruct numit Guarana, originar din Brazilia.

Este o plantă din familia Sapindaceae. Numele ei stiintific este Paullinia cupana, este o plantă tropicala cataratoare care creste in padurile amazoniene din Brazilia.

Ingredientul principal al Guaranei este guaranina, un compus chimic identic cu cafeina din cafea sau teina din ceai. Guaranina, cofeina si teina sunt stiintific considerate ca sinonime.  Concentratia de guaranina din fructul de guarana este de 3,5 ori mai ridicat decat cel al fructului arbustului de cafea.

Guarana se utilizeaza, in general, ca stimulent. Este folosita de sute de ani pentru combaterea oboselii.  Stimuleaza sistemul nervos central si glandele suprarenale, imbunatateste functionarea sistemului cardiovascular si metabolismul glucidic.

Este de mare ajutor persoanelor care desfasoara o munca intelectuala, elevilor si studentilor, in perioada examenelor, contribuie la functionarea optima a creierului, la imbunatatire a capacitatii de concentrare si a memoriei. In cazul sportivilor, aceste substante bioactive imbunatatesc performantele, forta fizica si rezistenta. Testele clinice au demonstrat ca datorita particularitatilor sale chimice, se absoarbe mai lent în organism, acesta fiind motivul principal al efectului revigorant mai eficient si mai îndelungat pe care-l genereaza.

 


Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: