Iaurturile….

Se pare ca vestile mai putin bune le-as spune eu, vesti referitoare la anumite produse circula mult mai bine prin intermediul e-mailului.   Astazi am primit un mail referitor la iaurturile probiotice.  Incet incet ajung la concluzia ca undeva acolo cineva doreste sa realizeze o exterminare a populatiei umane….Mi se pare, este adevarat?! Cine stie…

Asadar revenind, lectura placuta va doresc🙂

Putina lume stie ce mananca. Si mai putina lume citeste ambalajul la ce mananca.
Iar si mai putina lume are notiuni de microbiologie.

Iaurturile probiotice – inventia concernelor americane – spre exemplu, contin bacterii care nu au fost folosite inainte nicioodata in alimentatie.
Una din acestee bacterii este specia “Bifidobacterium bifidum”
Aceste bacterii se gasesc de fapt de obicei in flora vaginala, in rect, si in tractul uro-genital, in excremente de porci si alte animale. Aceste bacterii nu sunt prezente in mod normal niciodata in intestinele subtiri, in stomac sau in gura, in afara ca omul a facut contact direct cu cele de mai sus.
 

Aceste bacterii bifide nu supravietuiesc de regula acidului din stomac atunci cand sunt ingurgitate pentru a nu perclita flora din intestine, in special din cel subtire.

Concernele nu numai ca ni le-au introdus in iaurturi, insa mai le-au si modificat genetic ca sa supravietuisca acidul din stomac. De aici se vede si reavointa si perversitatea celor care le-au destinat pentru consumul inconstient al umanitatii moderne.

Prin intermediul iaurtului “probiotic” folosit ca un cal troian microbiologic aceste bacterii vaginale si fecale modificate genetic ajung in intestinul subtire al omului. Si acest lucru care duce automat la tot felulde probleme ulterioare caci prin ele se schimba automat flora naturala care este inlocuita cu o flora tipic vaginala.  Danone & Co va creeaza deci un fel de flora vaginala in intestine, ceva contrar naturii umane si cu efecte
nocive pt. sanatate.

Cunoscutul specialist in technica alimentara Udo Pollmer, care apare des la televiziunea germana ca specialist in domeniu pe teme de alimentatie, a facut cunoscut acest fapt in una din cartile sale. Insa cui ii pasa, putini stiu inca.
La televizor el insa nu poate vorbi de asa ceva si nici nu este intrebat. Nu-i de mirare la cat se castiga cu reclama la iaurturile probiotice de catre posturile de televiziune. Cum sa-ti alungi clientii ?

Citatul din carte cu privire la acest truc si dauna aduse de consumul de probiotice este aici in limba germana pt. cine stie:
http://www.wahrheitssuche.org/probiotische-bakterien.html

“Bacteriile profane de iaurt insa nu au obiceriul sa se lipeasca de peretii intestinelor caci ele traiesc din lapte proaspat si nu din lucrurile digerate. Pe de alta parte bacteriile probiotice nu sunt in stare sa faca lapte gros caci aceasta sarcina o au bacteriile lactoacide. De aceea pretioasele bacterii (probiotice) se introduc amesteca pe alta cale, ulterior, in iaurtul deja fermentat.” (Udo Polmmer)

“Bacterii din fecale, din secretii vaginale sau din bacterii care au fost izolate vreodata la pacienti, bacterii care dupa microbiologul alimentar Prof. Michael Teuber reprezinta noi specii. Bacterii la care lucreaza si tehnologii genetici, care provin din fecale de porc sau din intestine de sobolani. Bacterii a caror specie nici nu este definita clar si care au
fost testate fara scrupule si la sugari. Aici trebuie specificat ca bacteriile bifide pot fi si patogene, asa cum avertizeaza specialistul elvetian. Une bacterii bifide pot provoca carii si chiar meningita” (Udo Polmmer)

Deci aceste bacterii nici macar nu pot produce iart din lapte ! Ele sunt amestecate in iaurt dupa ce acesta a fermantat.

“Consumul produselor probiotice pot deci sa afecteze flora intestinala.
Pentru microbiologi acest lucru nu este o surpriza. La urma urmei nici o bacterie nu are chef sa se lupte cu alti patogeni. Bacteriile se cearta mai degraba cu rudelele lor, care au aceleasi preferinte alimentare la trocul cu mancare. Si intr – adevar, indicii despre
efectul nociv al produselor probiotice nu lipsesc. In anul 2000 presa germana scria “iaurturile probiotice pot periclita viata.” Cauza acestor scandaluri era un congres medicinal in Birmingham unde imunologul vienez Dr. Wolfgang Graninger isi prezentase rezultatele cercetarilor. Conform acestora, iaurturile probiotice pot duce la persoanele cu sistemul imunitar slabit la boli periculaose ca meningita, penumonie sau septicemie. La acest congers a fost prezentat cazul unui diabetic mai in varsta care a primit de la consumul de probiotcie un abces la ficat si care a putut fi salvat doar prin operatie. Seful spitalului vienez, Dr. Elisabeth Pittermann a scos dupa aceasta intamplare iaurturile probiotice din menu-ul spitalului. Firma Scheitz din Andechs care produce iaurturi ecologice a eliminat bacteriile probiotice din lista de ingrediente. Cine vinde cu placere produse care contin bacterii, care atunci cand sunt gasite de specialistii in igiena reprezinta o dovada de contaminare fecala ?”(Udo Polmmer)

Problema si mai mare este ca de la introducerea “proboticelor” concernele au convins, incetul cu incetul, ori prin persuativitatea tipic americana ori prin pretul mai ieftin al culturilor acestea, cam toti producatorii de iaurturi – indiferent ca este probiotic sau nu – sa foloseasca tot aceste bacterii nocive la preparat iaurtul – asa ca este greu de gasit inca un iaurt natural facut cu bacterii traditionale. Bacteriile traditionale folosite la facut iaurtul proveneau inainte de la vitel sau vaca. Dupa Pollmer ele se numesc Streptococcus thermophilus si Lactobacillus bulgaricus.

In Germania este acum foarte greu de gasit un iaurt care sa nu aiba culturi
bifide.  Cu alte cuvine este greu de gasit un iaurt care nu este produs din bacterii
vaginale si fecale.

In Google este intre timp extrem de greu de gasit un articol din care sa reiasa evident ceea ce acum cateva decenii era bine cunoscut despre aceste bacterii, insa daca cititi carti mai vechi sau cautati cu grija puteti vedea ca aceste bacterii nu au nimic de-a face nici cu iartul, nici cu intestinele si ca fac cu adevarat parte din flora altor organe. Toate
articolele moi despre aceaste bacterie mint cu nerusinare sau au preluat minciuna de la altii.

De exemplu mai jos, o firma vinde un product cu aceleasi bacterii bifide pt. flora vaginala, idem cu cele care se gasesc si in iarurturile probiotice de la Danone & Co. In general se stie sau cel putin stia ca flora vaginala si cea din intestine este complet diferita. Insa in ziua de azi cine mai gandeste ? Toata lumea crede. Cam orbeste. Daca cineva foloseste aceleasi bacterii pt. stomac si pt. vagin, ceva trebuie sa fie gresit, nu credeti ? Mai jos, alb pe negru.

http://www.iherb.com/renew-life-ultimate-flora-vaginal-support-30-capsules-ice/13115?at=0

Ultimate Flora Vaginal Support Formula contains 50 Billion active probiotic organisms, which are natural residents of the healthy urogenital tract  (vagina and urinary tract).
Ultimate Flora Vaginal Support Formula contains 45 billion Lactobacilli and  5 billion Bifidobacteria. Lactobacilli are the most prevalent beneficial  bacteria found in the urogenital tract, with lesser numbers of Bifidobacteria. Lactobacilli produce compounds and acids that help to fight the growth of harmful bacteria and yeast.*
The urogenital tract is second only to the colon in the number of bacterial residents, and many people experience yeast infections and urinary tract issues when the beneficial bacteria become unbalanced.
The high concentration of probiotics in Ultimate Flora Vaginal Support Formula is designed to help maintain a healthy balance of vaginal and urinary tract bacteria….

In poza apar bacteriile prietenoase ( sau bune dupa ei ) si cele nepretienoase ( rele ). Dupa ce am citit tot mailul am ajuns la concluzia ca ambele tipuri de bacterii sunt daunatoare. Astfel ca….recomand sa se cumpere laptele de la piata, de la tarani si daca doriti un iaurt/ lapte batut gustos, incercati sa faceti asta din acel lapte. Va iesi ceva foarte bun la gust si mult mai natural. Pe cuvant de …om care a mai facut asa ceva.😀

4 Comments (+add yours?)

  1. Razvan
    Dec 19, 2010 @ 17:09:08

    OMG!
    Ar trebui facuta o lista cu toti astia care ne vand asa ceva.
    Auzisem eu ca la Danone in fabrica nu intra niciodata lapte ci numai saci cu praf.

    Reply

  2. JustMe
    Mar 01, 2011 @ 12:51:00

    OK, poate ar trebui folosit internetul si pentru cercetare, nu numai pentru acuzatii aruncate in stanga si in dreapta. Incearca niste site-uri de microbiologie, sau cauta pur si simplu dupa numele bacteriei “Bifidobacterium bifidum” si o sa vezi ca nu e asa deloc. Arunca unul o teorie a conspiratiei si sar toti ca ulii. Google is your friend.

    Reply

    • teona6
      Mar 01, 2011 @ 16:42:17

      Am facut 2 ani de microbiologie la facultate. Nu neg faptul ca mai caut pe internet informatii, dar mai sfinte mi se par cartile de pe care am invatat. In ceea ce priveste bacteria…aceasta se gaseste la nivelul tractului gastro – intestinal, la nivel vaginal, la nivel bucal in organismul uman. Intr-adevar sunt probiotice care ajuta la digestie….dar crezi tu ca pun astia in alimente ceea ce trebuie? De ce crezi ca rezista un iaurt simplu 3 sapt in frigider?(cica nu are conservanti). Nu ma crezi?Fa si tu o proba si ai sa vezi. Acum n-am incredere nici in fructele care sunt in magazine…Cine stie ce mananci…
      Citeste tu intai si apoi zi-mi mie sa folosesc Google ca sa aflu diferite informatii….
      O primavara frumoasa!

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: